CERÀMICA ROIG

  • CERÀMICA ROIG
  • CERÀMICA ROIG
  • CERÀMICA ROIG
  • CERÀMICA ROIG
1 Àrees de Productes/Serveis

Aquesta empresa ha estat visitada 1989 vegades


CERÀMICA ROIG

Francisco Giner, 37,
Barcelona, (Catalunya) 08012
41.3997114 2.1584939 Telèfon: 934255391

Descripció

DEL POBLE ESPANYOL A LA VILA DE GRÀCIA

El mestre ceramista José Roig Ginestos va néixer al petit poble de Santa María de l’Estany l’any 1898, el seu pare natural de la ciutat de Cervera i la seva mare de Collsuspina.

A la primerenca edat de dos anys, la seva família es trasllada a Moia, poble en el qual va transcórrer la seva infància i primers anys de joventut. Estudia en els “Pares Escolapis” on ràpidament va destacar pels seus dibuixos. Una anècdota on revela claramente el seu bon fer en el dibuix va esdevenir a la primerenca edat de nou anys: el gran i reconegut pintor Ramón Casas va passar per Moia i veient la típica estampa de la mare del petit abillada a la manera d’antany d’aquesta terra, va demanar permís per fer-li un retrat pictòric, i una vegada començat el quadre va veure el pintor com aquell nen volia emular-ho i amb tanta gràcia, que li va dir: has de dibuixar i pintar molt i per a això et regalo paper en quantitat i carbonets- des d’aquest moment no va deixar de dibuixar.

Avui aquell quadre de l’artista Ramón Casas está en el museu “The Hispanic Society of Amèrica” i el destí ha volgut que unes peces de ceràmica decorades per l’artista José Roig es trobin en el mateix museu.

En la seva joventut es va traslladar a Barcelona, va estudiar a l’escola de Belles arts, treballant al mateix temps en l’estudi de Jaime Llongueras (famós decorador de l’època) que va treballar conjuntament amb Gaudi en el taller de la Sagrada Família de Barcelona i gran amic de l’artista Xavier Nogués amb qui José Roig va establir gran amistat i de la seva mà va entrar al món de la ceràmica decorada.

L’any 1927 se li va encarregar tots i cadascun dels taulells que adornen el recinte del Poble Espanyol de Montjüich (Barcelona) inaugurat amb motiu de l’Exposició Internacional de 1929, lloc en el qual va establir el seu taller de ceràmica que avui dia segueixen i regenten els seus néts.

Les seves obres es troben per tot el món i en diversos museus poden veure’s les seves obres.

Sent la seva vida molt dilatada, i rebent al llarg d’aquesta grans honors i distincions, treballa fins a la seva fi als 95 anys. L’estat espanyol i el poble natal de Sta. María de l’Estany li van conferir l’honor de nomenar-li fill predilecte i dedicar-li al seu nom una dels seus carrers. En aquest mateix poble natal reposen les restes mortals del mestre ceramista.

Horari : De dimarts a divendres 11.00 – 20.00. Dissabte 11.00 – 14.00


Comparteix CERÀMICA ROIG

Contacta amb CERÀMICA ROIG